<

nedelja, 12. avgust 2007

Grad-Tržič-Pristava

*/20070812/*

Grad-Tržiška Bistrica-Draga-Pl.Planinca-Prevala-Podljubelj-Pristava

TRIP 58,47km
TIME 3:30:19h
TRIP ALT 1461m
MAX ALT 1380m
AVG CLIMB 8%
MAX CLIMB 23%

No pa smo ujeli še en perfekten dan za jahanje kolesa, jaz, Dreja:), in Joco...Po izboru Andreja in Joca smo se odpravili na eno izmed težjih gorskih tur...hehe
Štart je bil v Tržiški Bistrici, jaz sem štartal iz Grada ob 7.30 mahnil sem jo mimo Preddvora, Mač, Trstenika, Gorič, Golnika, mimo Seničnega do Križ in po slabi uri in pol pribrcal do Tržiške Bistrice.
Skupaj smo jo mahnili proti Begunjam, pod gorami kot pravijo domačini, do Drage. Tu smo počasi utihnili :) saj se je počasi ampak vztrajno pričel kar hud klanec... no priznam da sem mislil da ne bo toliko naklona...
Do pl. Planinca je šlo kr hitro, malo smo upočasnili tempo proti Prevali, saj do vrha klanec ne popušča niti za par metrov. Max. naklon je števec zabeležil tik pod vrhom in sicer neverjetnih 23%. Smo bili pa vsi zadovoljni ko smo osvojili najvišjo točko naše ture.
Sledil je spust do koče na Prevali, kjer smo se ošvežili z pirovsko flaško in malo pokramljali z dvema bikerjema, ki sta se ravno odpravljala na Roblek in nam tako mogoče dala idejo za se eno naporno turo.
Sledil je še spust do Podljubelja po lepi makadamski cesti, (lahko bi šli tudi po t.i. Bornevi poti, do meje, lepo urejena pot, na predelih dokaj teh. zahtevna s predorom vklesanim v skalo), naprej po stari cesti do Tržiča in Pristave k Andreju in Daši.
Pripravila sta nam (meni Jakobu in Saši), en super piknik, čevapi in kajmak so prav teknili po naporni turi. Pa tudi Laško se je lepo usedu:).

Za naslednjo turo pa izberem jaz, v našem koncu:) heheh, komej čakam, sam še vreme da se urajma...

no tolk za dons...pa grizte naprej!

lp uRi

Potek MTB ture

***eh pa še mal slik za gušt***



Prelepi Storžič in Tolsti vrh me spremljata navsezgodaj...


Prva pavza, vročina mi ne ugaja:)


Prelepa zelena Begunjščica...


Končno na najvišji točki ture...1380m


Joco v spustaški preži;)


Pa še Dreja na ful :)


Na pl.Prevala... počitek...


Pa še mal ko kanti...


Joco pa na zihr...

Ni komentarjev: